De chemie achter het bieraroma

Programma
- 19u15: Ontvangst met broodjes
- 20u00: Lezing met aansluitend Q&A
- 21u30: Afsluiting met een drankje

Bier is onmiskenbaar een onderdeel van onze Belgische cultuur en deze biercultuur is ook erkend door Unesco als immaterieel, cultureel erfgoed van de mensheid.

Er zijn in principe maar 4 grondstoffen nodig om bier te brouwen en toch hebben we in België alleen al meer dan 1500 verschillende bieren, elk met een eigen karakter, kleur en geur.

Tijdens deze studieavond zal de weg van grondstoffen naar het finale bier worden voorgesteld, met speciale aandacht aan de rol van de gist. Tal van flavour actieve componenten worden immers door gist aangemaakt en dragen bij aan de aangename, fruitige geuren van bier. Helaas kan gist ook aanleiding zijn van enkele minder aangename geurcomponenten. Het is aan de brouwer om ervoor te zorgen dat deze onaangename geuren nauwelijks geproduceerd worden en dat de aangename geuren op de voorgrond treden. Dit door grondstofkeuze, brouwreceptuur en zelfs door de bouw van de gisttank.

Tijdens deze studieavond zal Gert De Rouck ons meenemen in de boeiende wereld van bier en brouwen. Als Managing Director Pilot Malting and Brewery – EFBT weet hij als geen ander zijn passie voor bier over te brengen. Er zal ook de mogelijkheid zijn tot het bezoeken van de piloot brouwfaciliteiten van de KU Leuven-campus Gent.

Niet alleen voor wetenschappers, productontwikkelaars, labomanagers, kwaliteitsverantwoordelijken, … interessant, maar in feite voor iedereen die met voeding bezig is.

De ticketverkoop voor dit event werd afgesloten.

Waar vindt het evenement plaats? KU Leuven - Campus Gent (Lokaal L226)
Gebroeders De Smetstraat 1
9000 Gent

Wanneer is het evenement?
Begin:
Einde:
Voeg toe aan kalender

€ 2,00 per ticket aan servicekosten zullen worden toegevoegd aan iedere bestelling.