Chocolade: de chemie achter de smaak
Programma
- 19u15: Ontvangst met broodjes
- 20u00: Lezing met aansluitend Q&A
- 21u30: Afsluiting met een drankje
Chocolade is een verrukkelijke lekkernij die de zintuigen streelt. Met zijn rijke smaak, textuur en veelzijdigheid is
het niet alleen een zoete verwennerij, maar ook een bron van genot voor de fijnproevers.
Van boon tot chocolade is een fascinerend traject met een complex samenspel van moleculen en reacties.
Tijdens deze studieavond starten Nathalie De Clercq en Stefan Vervliet van Cargill hun uiteenzetting vanaf de rijpe cacaovrucht. Er zal besproken worden welke factoren en processen leiden tot de gewenste kleur en smaak in de verschillende cacao-ingrediënten (cacaomassa, cacaoboter, cacaopoeder). Deze ingrediënten vormen met suiker en eventueel melk een harmonieus samenspel in het finale eindproduct, chocolade.
Het maken van chocolade vraagt opnieuw verschillende processtappen en vakmanschap. Er zal dieper ingegaan worden op de verschillende stappen en hoe deze de finale smaak en eindkwaliteit beïnvloeden. Na de theorie is het tijd om de wetenschap te ervaren in een korte proefsessie.
Niet alleen voor wetenschappers, productontwikkelaars, labomanagers, kwaliteitsverantwoordelijken,… interessant, maar in feite voor iedereen die smult van chocolade.
Kom je met de auto, registreer dan je auto voor toegang tot de VUB campus.
De ticketverkoop voor dit event werd afgesloten.
Waar vindt het evenement plaats?
Vrije Universiteit Brussel (VUB) - Main Campus Etterbeek
Pleinlaan 2 (Building D - Room D.2.01)
1050 Elsense (Brussel)
Wanneer is het evenement?
Begin:
Einde:
Toegang:
Voeg toe aan kalender
€ 2,00 per ticket aan servicekosten zullen worden toegevoegd aan iedere bestelling.